Deprecated: Funktionen wp_make_content_images_responsive är föråldrad sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() i stället. in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

Hur stor ska den vara? Vill du att den har appar? Hur viktig är upplösningen? När det kommer till att köpa en ny teve finns det en hel del avvägningar att göra. Men för att hitta rätt på en övermättad marknad med många modeller listar vi här några saker som kan hjälpa dig i ditt beslut.

Ska teven vara smart?

I princip alla teveapparater som säljs i dag är smarta. Med det menas att teven kan koppla upp sig mot nätet och fungera mer eller mindre som en smartphone eller sufrplatta. Teven kan därmed husera appar som till exempel Netflix, Viaplay och annat. Tänk på att du enkelt kan förvandla en vanlig – om vi får kalla det så – teven till en smart historia genom att plugga in en Apple TV eller Google Chromecast eller motsvarande.

Hur stor teve behöver jag?

Här kommer vi till tycke och smak. Om du redan har en teve hemma är det så klart enkelt att jämföra och fundera. Vill du ha en lika stor? Mindre? Större? Tumstorlekarna har rusat iväg under de senaste åren och numer är det inte ovanligt att teveapparaterna mäter uppemot 70 tum. Allt för en (förhållandevis) rimlig peng. Genom att använda det här fiffiga verktyget kan du enkelt kolla upp hur stor teven bör vara beroende på hur stort rummet är samt hur långtifrån teven du kommer att sitta.


Deprecated: Funktionen wp_make_content_images_responsive är föråldrad sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() i stället. in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

Vad behöver jag för upplösning?

Den korniga VHS-tiden är förbi. Numer har alla (eller åtminstone merparten) av teveapparaterna på marknaden en upplösning på åtminstone 720p. Men allra hetast för tillfället är 4K-skärmar. Upplösningen är fyra gånger bättre än vad som är fallet med 1080p. Men tänk ett extra varv här och fundera på om du verkligen behöver så pass hög upplösning. I många fall är det svårt att se skillnad på 4K och 1080p. Med tanke på att priset skiljer sig åt kan det vara vettigare att satsa på en billigare teve utan 4K.

Så vad måste jag betala för en schyst teve?

Hur långt är ett snöre? Det finns teveapparater i alla prisklasser. Du behöver inte stirra dig blind på tillverkarnas monstermodeller utan i stället fokusera på vilken funktionalitet du behöver, hur stor du vill att teven ska vara samt fundera på hur kräsen du egentligen är när det kommer till bild- och ljudkvalitet. Rör du dig neråt i prisklasserna finns ofta mer än dugliga lågprisvarianter av de dyrare vrålåken. Tillverkare som LG och Samsung har båda fina modeller som kostar mellan 5 000–10 000 kronor.

wave1
Annons

Senaste artiklarna
    Mest läst

      Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wpp_get_mostpopular() in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php:17 Stack trace: #0 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar.php(4): include() #1 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/single-resurser.php(17): include('/www/webvol15/a...') #2 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/www/webvol15/a...') #3 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/www/webvol15/a...') #4 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/index.php(17): require('/www/webvol15/a...') #5 {main} thrown in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php on line 17