Deprecated: Funktionen wp_make_content_images_responsive är föråldrad sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() i stället. in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

Tradera är en av Sveriges största marknadsplatser med över två miljoner användare. Inledningsvis var webbplatsen en auktionssajt, men är numer en e-handelsplats där det går att köpa prylar via såväl auktion som till fast pris. Blocket är Sveriges största (onlinebaserade) köp- och säljmarknad med hela fem miljoner besökare per vecka. I den här artikeln ger vi dig några tips och knep för att lyckas i ditt fyndletande på båda sajterna. Kom ihåg att genom att köpa begagnat gör du både din plånbok och miljön en fin tjänst.

1Var snabb

Det här gäller framför allt på Blocket där det är först till kvarn som får mala. Om du hittar någonting som du verkligen vill ha är det bäst att agera fort. Plocka upp telefonen och ring säljaren. Undvik mail om det inte är så att säljaren uttryckligen föredrar det framför samtal.

2Använd bevakningstjänst

Både Tradera och Blocket har smarta bevakningstjänster som hjälper dig i ditt fyndletande. Genom tjänsterna slipper du till viss del själv jaga runt och söka rätt på prylarna som du vill ha. I stället får du ett mail (eller en notifikation) när det du vill ha finns ute för försäljning. Luta dig bara tillbaka och invänta plinget.

3Försök att pruta

På Blocket är spelreglerna annorlunda än på Tradera. Du har möjlighet att pruta på priset. Men kom ihåg att göra det med måtta. Om annonsen till exempel legat ute länge kan det vara en signal om att prylen är svårsåld. Då har du säkert ett visst manövreringsutrymme vad gäller priset!

4Ha tålamod

Stressa inte. Andas ut. Ta det lugnt. Finns inte det du söker ute just nu? Försök att vara tålmodig och ha en stor portion is i magen. När du minst anar det kommer det du söker säkerligen att läggas upp av någon. Tålamod är en dygd.

5Sätt ditt tak

Det är lätt att dras med när priserna trappas upp. Inte minst på Tradera där auktionshetsen kan leda till att du kanske bjuder mer än du egentligen hade tänkt dig. När du hittat någonting du vill köpa bör du sätta ett maxtak för vad du är beredd att betala. Disciplin är viktigt.

6Lägg udda bud

Gäller på Tradera. Försök att gå mot strömmen och undvik jämna, förväntade bud på till exempel 50 eller 100 kronor. Om du lägger udda bud ökar du möjligheten att vinna auktionen. Om någon exempelvis har lagt ett maxbud på 100 kronor och du har angett 103 kronor som maxbud vinner du!

7Använd apparna

För att kunna hålla dig på tårna och vara redo i startblocken (först till kvarn!) bör du använda dig av både Traderas och Blockets mobilappar. Du slipper fälla upp din dator för att leta fynd och kan i stället nå båda sajterna via din telefon. Notifikationer ser även till att du direkt får reda på om någonting händer som berör dig och dina potentiella köp och/eller autkionsvinster.

wave1
Annons

Senaste artiklarna
    Mest läst

      Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wpp_get_mostpopular() in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php:17 Stack trace: #0 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar.php(4): include() #1 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/single-resurser.php(17): include('/www/webvol15/a...') #2 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/www/webvol15/a...') #3 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/www/webvol15/a...') #4 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/index.php(17): require('/www/webvol15/a...') #5 {main} thrown in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php on line 17