Playstation 5 släpps julen 2020 • Prylpirr

Nu har Sony meddelat att kommande konsolen Playstation 5 (vars namn i och med det även bekräftats) släpps i handeln lagom till julen 2020. Så du kan med andra ord redan nu förbereda nästa års önskelista. För två år sedan bekräftade Sony att Playstation 5 var på gång. Men det dröjde sedan till april 2019 innan fler konkreta detaljer släpptes. Och nu är alltså lanseringsmånaden klar.

I en intervju med Wired berättar Marc Cerny att Playstation 5 kommer med en processor på åtta kärnor. Konsolen kommer även att vara utrustad med en SSD-disk i stället för de sedvanliga hårddiskarna som sitter i dagens konsoler. Någonting som bland annat leder till snabbare laddningstider.

Playstation 5 kommer även att vara bakåtkompatibel med Playstation 4. Du kommer alltså att kunna spela dina gamla spel även på den nya konsolen. Handkontrollen ska dessutom ha utrustats med så kallat anpassningsbart motstånd i de bakre triggerknapparna. Det innebär att du känner hur motståndet ökar när du till exempel spänner en bågsträng i ett spel.

Det finns inga bekräftade uppgifter om hur konsolen eller handkontrollen kommer att se ut. Men bilden ovan, som är en rendering av ett inkommet patent från Sony, ger en möjlig fingervisning.

Du kan redan nu förboka Playstation 5 genom att klicka här.

wave1
Annons

Senaste nyheterna
    wave2 wave1
    Annonser