Deprecated: Funktionen wp_make_content_images_responsive är föråldrad sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() i stället. in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

I måndags lanserade Apple den skarpa versionen av macOS Catalina efter en tid av betatestande. Nerladdningen av operativsystemet sker kostnadsfritt från Mac App Store. Kom ihåg att ta en säkerhetskopia av innehållet på datorn innan du startar uppgraderingen. För att kunna använda macOS Catalina krävs det att du har en Mac från 2012 eller senare. I den här artikeln listar vi ett par av nyheterna i operativsystemet.

1iTunes försvinner

Nu har Apple (äntligen?) begravt musikapplikationen iTunes. I stället delas programmet upp i tre olika applikationer för musik, poddar respektive teve och film.

2iPad-appar i datorn

En av de större nyheterna i macOS Catalina är Mac Catalyst. I korthet handlar det om ett ramverk som gör det enkelt för tredjepartsutvecklare att portera ipad-applikationer till Mac.

3Apple Arcade till din Mac

De flesta spel som redan finns på Apple Arcade för de andra plattformarna kommer nu till Mac genom macOS Catalina. Under de kommande veckorna fyller Apple på speltjänsten ytterligare så de når upp till de 100 spel som tidigare utlovats. Du kan även använda dig av handkontroller från Playstation 4 eller Xbox One så länge som de stödjer anslutning via Bluetooth.

4Högre säkerhet

Operativsystemet kommer med flera uppdaterade säkerhetsfunktioner för just högre säkerhet. Bland annat frågar macOS Catalina alltid dig som användare innan program ges tillgång till data i fler av dina standardmappar som rör till exempel dokument och nedladdningar samt mappar från molntjänster och externa volymer.

5Automatiskt mörkt läge

Mörkt läge är trendigt just nu. Och funktionen fanns faktiskt med redan i operativsystemet macOS Mojave. Nu förenklas funktionen en aning med automatiskt läge. Mörkt läge kan därmed slås på per automatik när det blir mörkt ute.

Du kan läsa mer om allt som macOS Catalina har att erbjuda genom att klicka här och läsa en finfin sammanställning av webbplatsen MacRumors.

wave1
Annons

Senaste nyheterna
    Mest läst

      Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wpp_get_mostpopular() in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php:17 Stack trace: #0 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar.php(4): include() #1 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/single-nyheter.php(17): include('/www/webvol15/a...') #2 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/www/webvol15/a...') #3 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/www/webvol15/a...') #4 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/index.php(17): require('/www/webvol15/a...') #5 {main} thrown in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php on line 17