Deprecated: Funktionen wp_make_content_images_responsive är föråldrad sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() i stället. in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

Även om Black Week redan satt tonen är det nu på fredag som årets shoppingklimax äger rum. Black Friday är nämligen årets största dag för handeln. Flera miljoner svenskar kommer att leta efter erbjudanden och reor både online och i butikerna. Men vad bör du egentligen tänka på innan du fyndar loss? Här nedan listar Prylpirr nio tips som ser till att hjälpa dig i den snåriga djungel som Black Friday med åren har blivit.

1Följ priset

Ibland kan priset på produkter höjas innan Black Friday för att sedan sänkas. Något som gör att ett marknadsfört reapris kanske inte egentligen är så mycket billigare som vi konsumenter får intryck av. Se till att ha följt prisutvecklingen på varan innan rean väl sätter i gång. Du kan till exempel använda dig av Prisjakt där du enkelt kan se prishistorik för produkterna.

2Var förberedd

Black Friday kan bjuda in till impulsiva köp. Det är lätt att dras med i hetsen och köpa saker och prylar som du inte behöver. Se till att planera dina inköp på förhand. Vad är det för någonting som du vill fynda? Ett par högtalare? En mobiltelefon? Någonting annat? Om du har en plan inför Black Friday minskar risken att du kommer att köpa något onödigt som dessutom sabbar ännu mer för miljön.

3Prylarnas leveranstid

Många ser Black Friday som en fin möjlighet att köpa årets alla julklappar. Därmed är det (så klart) viktigt att prylarna du köper faktiskt kommer fram i tid. Slå alltid ett öga på leveranstiden innan du beställer någonting. Du bör även se till att produkten finns i lagret. Annars kan leveranstiden bli mycket längre än du väntade dig.

4Skapa en prisbevakning

Olika prisjämförelsesajter som ovan nämnda Prisjakt och Pricerunner har funktioner för prisbevakning. Även Klarna har en liknande funktionalitet i sin app. Du kan helt enkelt (i korthet) favoritmarkera produkter och sedan få en notifikation om priset sänks till en viss summa eller prislapp som du angivit.


Deprecated: Funktionen wp_make_content_images_responsive är föråldrad sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() i stället. in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

5Undvik bluff och båg

Vissa aktörer använder sig av den hets som omgärdar Black Friday för att lura fram FOMO-ångest hos konsumenterna. Men var på din vakt. För det kan handla om rena bluffar. Du kommer förmodligen att se erbjudanden under dagen som säger sig vara bara i några minuter. Eller att de använder sig av andra knep för att få dig att agera i panik och stress för att inte missa en pryl.

6Bevaka favoritsajterna

Rean sätter i gång vid midnatt natten till fredag. Se till att hålla koll på dina favoritsajter för prylar och produkter. Många onlinebutiker släpper nya erbjudanden varje timme och även om du inte ska bli uppstressad (se punkten ovan) finns anledning att åtminstone gå in och kika på dina favoritsidor då och då under dagen för att se om någonting nytt har dykt upp.

7Moms, tull och andra avgifter

Om du fyndar från utlandet finns en hel saker att tänka på. Bland annat bör du ha i beräkningarna att frakten kan bli betydligt dyrare än om du köper någonting från en svensk nätbutik. Eventuell tull och moms kan även tillkomma. Om du handlar från en EU-sajt betalar du inga avgifter. Men om ditt paket kommer från ett annat land utanför EU finns risk för avgifter.

8Ångerrätt och returvillkor

Om du köper någonting på nätet gäller fjorton dagars ångerrätt från det att du tagit emot varan. Om du i stället handlar i ”vanlig” butik bör du fråga personalen vad som gäller just hos dem gällande till exempel öppet köp och andra villkor. Butikerna kan nämligen själva bestämma en del av reglerna kopplat till detta.

9Konsumera hållbart

Försök att konsumera hållbart i så hög utsträckning som möjligt för framför allt miljöns skull. Tänk till ett extra varv och fundera på om du verkligen behöver den där prylen du är ute efter. Försök även att välja miljömärkta varor när det är möjligt och se till att undvika onödiga transporter och returer.

wave1
Annons

Senaste nyheterna
    Mest läst

      Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wpp_get_mostpopular() in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php:17 Stack trace: #0 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar.php(4): include() #1 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/single-nyheter.php(17): include('/www/webvol15/a...') #2 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/www/webvol15/a...') #3 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/www/webvol15/a...') #4 /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/index.php(17): require('/www/webvol15/a...') #5 {main} thrown in /www/webvol15/a3/kv847qn76didcso/prylpirr.se/public_html/wp-content/themes/Hunkbebis/prebar-content.php on line 17